I sail.
I live.
I wonder.

Zeiltocht op het Markermeer

vanaf € 47,50 p.p.

Laat je verrassen door de vergezichten, de mooie wolkenpartijen, de schittering van het water én het gevoel van ontspanning en vrijheid. Geniet op het voordek van de zon en jouw gezelschap. Natuurlijk met lekkere hapjes en drankjes binnen handbereik.

Reserveren

Creating memories

Leren & genieten

CAT staat voor comfortabel en ontspannen zeilen. En voor genieten van de snelheid die ze realiseert, zonder verlies in stabiliteit. Wil je zelf aan het roer? Onze schipper leert je alle ins en outs.

Zeiltocht

Wil je de hele dag zeilen en alleen voor anker tijdens de lunch of wil je de dag verrijken met een bezoek aan een van de mooie plaatsen aan het Markermeer? Wij passen ons programma volledig aan op jouw wensen. Dat geldt natuurlijk ook voor de catering.

Aantal personen4 - 12
OpstapplaatsenJachthavens: Schellingwoude; Uitdam; Katwoude
Zeiltocht van 3 uur€ 47,50 p.p.
Zeiltocht van 7 uur€ 79,- p.p.
Inclusiefkoffie, thee, water, frisdrank, versnaperingen
Optioneellunch, alcoholische drankjes, snacks
VoorzieningenWifi aan boord (gratis)
Reserveer nu!

Veel gestelde vragen

Contact

 • Zijn er kosten verbonden aan annuleren?

  Annuleren is uiterlijk 2 weken voor afvaart kosteloos. Daarna brengen we wel kosten in rekening. Bel 06 – 44 87 07 34 of mail info@sailthecat.com

 • Wat als het weer slecht is?

  Vanaf windkracht 6 Bft of een weersvoorspelling waarbij onweer verwacht wordt, gaat de tocht niet door. Je kunt dan binnen twee maanden kosteloos een nieuw moment kiezen.
  Bij regen gaat de tocht gewoon door; je kunt heerlijk droog zitten en blijven genieten!

 • Wat kost het om met CAT te zeilen?

  Bij de beschrijving van de activiteiten staan de ‘vanaf-prijzen’ vermeld.

  Bel of mail ons voor extra informatie over de tarieven. Bel 06 – 44 87 07 34 of mail info@sailthecat.com

 • Hoeveel mensen kunnen er mee aan boord?

  Er kunnen op CAT minimaal 4 en maximaal 12 mensen mee.

  Een 2e identieke CAT is beschikbaar zodat in totaal 24 mensen mee kunnen. Deze CAT is echter niet altijd beschikbaar; neem s.v.p. contact op om te informeren.

 • Welke plaatsen kunnen we bezoeken met CAT?

  We zeilen op het Markermeer. Je kunt onder meer dagtochten maken naar Pampus, Muiden, Uitdam, Volendam, Marken, Monnickendam, Edam, Hoorn en Enkhuizen.
  Een dagtocht naar de Marker Wadden is een aanrader; een uniek natuurgebied in ontwikkeling; een natuurparadijs voor vissen en vogels en een heerlijk recreatie-eiland.
  Bij meerdaagse tochten kunnen we ook locaties aan het IJsselmeer aandoen. Denk aan Medemblik, Urk, Hindeloopen, Makkum en de Waddeneilanden.

Faciliteiten

 • Is er Wifi aan boord tijdens het zeilen?

  Ja, er is Wifi aan boord tijdens het zeilen; er kunnen zelfs tot 24 apparaten op worden aangesloten.

 • Is er een toilet aan boord?

  Ja, er is een toilet aan boord en zelfs een douche om jezelf af te spoelen na een duik in het Markermeer.

 • Hoe zit het met de catering?

  CAT zorgt tijdens jullie tocht voor uitstekende catering!

  Er zijn vele mogelijkheden; o.a.:

  • arrangement koffie/thee/water/frisdrank/versnaperingen: inclusief
  • lunch: € 19,- p.p.
  • wijn, bier, cocktails: € 5,- p.s.
  • snacks: € 5,- p.p.

  We houden rekening met speciale wensen.

  Bel of mail gerust voor meer informatie. Bel 06 – 44 87 07 34 of mail info@sailthecat.com

Op- en afstappen

 • Welke locaties stappen we op- en af?

  Er is keuze uit de volgende opstapplaatsen:

  • Jachthaven Schellingwoude
  • Jachthaven Uitdam
  • Jachthaven De Zeilhoek Katwoude

  De voordelen van deze jachthavens:

  • Gratis parkeren
  • Goed bereikbaar met OV
  • Directe vaar-verbinding met het Markermeer (geen sluizen of bruggen)

  Ook andere opstap-locaties zijn mogelijk; we overleggen graag met je!

CAT: genieten van een bijzondere dag uit

Wat CAT zo bijzonder maakt? We vertellen je er graag over.

Meer over CAT

Dagtocht, de ervaringen

 • Dagje uit met de kleinkinderen.

  Wij waren met 7 kleinkinderen een dagje zeilen. De kinderen van 10 tot 21 jaar hebben ontzettend genoten van deze fantastische dag. De jongste antwoordde GENIAAL op de vraag van zijn moeder “hoe was het?”

  Lars, 14 aug 2020

 • Heerlijke tocht, super boot, fijne mensen

  Genoten vanochtend (13 aug 2020)! 30+ graden is geen probleem op de boot. Heerlijke tocht die te snel voorbij is. Fijne gastheer en -vrouw! Prettige mensen met een mooi verhaal. Over de boot, over hun eigen geschiedenis, over je bijdrage aan de wereld, over genieten. Voor wie geïnteresseerd is, zou verhalen over de achtergronden / geschiedenis van de omgeving ook nog aanvullende interessante info kunnen zijn, maar de tijd is eigenlijk ook te kort.

  Halverwege heerlijke duik genomen. En helemaal at ease weer terug. Onverwacht eigenlijk opgeladen!

  Hoop jullie nog een keer te treffen. Veel succes met alles.

  Hartelijke groet,

  René

 • Ontspanning voor het hele gezin!

  We zaten na een heerlijke zonnige dag op het terras in de haven van Uitdam en keken uit op een prachtige catamaran, wat zou het een ervaring zijn om daar mee te zeilen, en wat blijkt je kan die boot huren inclusief een zeer ervaren zeil echtpaar en ook nog eens hele leuke mensen.
  Een belletje was voldoende om de dag vast te leggen, zo makkelijk.
  Op de dag zelf werden we hartelijk ontvangen, een kleine uitleg en daar gingen we, 2 volwassen en 4 kinderen, het weersvooruitzicht was 30 gr en een matig windje. Koffie, thee en drankjes alles is aan boord. Kids voorop, neus in de wind, wat een luxe. Een tussenstop gemaakt in Katwoude, heerlijk gezwommen en een hapje gegeten.
  En weer het woelende water op, het grootzeil op en de fok. Ondertussen iets meer wind en Peter (eigenaar schip) vond het een goed idee om de genaker zijn werk te laten doen, een machtig gezicht.
  Op het grootzeil en genaker weer richting Uitdam, om de vuurtoren van Marken heen, hollandser kan het niet zijn.
  TOPDAG !!

  Edwin, 7 aug 2020

 • Vrijheid!

  We zijn vorige week (2 aug 2020) een dag gaan varen op de Catamaran met ons gezin en de partners van onze kinderen. De groep bestond uit 8 personen. We zijn hartelijk ontvangen door de kapitein Peter en zijn vrouw. Het weer zat ook mee. Het was niet te warm en niet te koud. We zijn in Uitdam gestart aan onze trip met de wind door onze haren. Lekker chillen voor op het dek. Tijdens het varen hebben we samen extra zeilen gehesen. We werden voorzien van allerlei achtergrondinformatie van de boot en de ervaringen van het echtpaar hierbij. Daarbij mochten we een voor een aan het roer sturen. In de middag zijn we in de regio Monnickendam aan wal gegaan voor de lunch. Daarna voeren we om de mooie vuurtoren van Marken om daar in de buurt te gaan zwemmen. Bij deze frisse duik hebben we een rondje met de rubberen motorboot gecombineerd, wat ook erg leuk was! Samen met een hapje en een drankje aan boord was dit een zeer geslaagde dag.

  Marcel

 • IJsselmeer tour: unforgettable

  Awesome trip! Our kids (4, 6 and 8 years) had a great time, asked a lot of questions (haha) and didn’t want to leave the CAT. Great hospitality and ambiance. Thanks a lot!

  Rogier, 1 aug 2020

 • Wat een top middag!

  Vandaag (25 juli 2020) met twee gezinnen een tocht gemaakt op het Markermeer. Wat een leuke ervaring. De kinderen hebben genoten. Alles super netjes verzorgd, Peter en Sylvia zijn bijzonder hartelijk en gastvrij. Echt een heerlijke middag genieten op het water. Aanrader!

  Anneloe

 • Een dag vol gezelligheid en ontspanning

  De dagtocht met de CAT was een onvergetelijke ervaring. We hebben met een groep vrienden gezeild langs veel mooie plekken en hebben bovenal veel kunnen lachen en ontspannen, een top dag! De CAT biedt heel veel luxe en mogelijkheden en is de perfecte plek om te zijn op het water. Een absolute aanrader, een leuker uitje bestaat niet!

  Michael

 • Een niet te vergeten 21e verjaardagsfeest!

  Een bijzondere ervaring op een luxe boot. Alles was aanwezig, een mooie boottocht, warm weer, hapjes, champagne en plezier! Iedereen heeft zeer genoten van deze compleet en zeer goed georganiseerde dag. De boot is ruim genoeg voor een grote groep, comfortable zitplaatsen, genoeg faciliteiten en fijn en sociaal personeel. Complimenten! Zeker een aanrader.

  Daphne

Deel je ervaring